11 oktober
Door: Jp
11 Oktober 2018 | Ecuador, Otavalo
Ik denk dat de biologische klok iedere dag een uur opschuift. Vandaag was het 3 uur maar ook nu was het omdraaien en doorslapen. Om 6 uur weer klaarwakker. Iedereen uit de groep heeft hier last van en zit daardoor ook op tijd aan het ontbijt . Was heel goed geregeld vandaag. Eerst een yoghurtje met vers fruit vooraf , daarna lekkere broodjes , eitje erbij. Niks mis mee. Zal later in de week wel anders worden als we bij de indianen zitten. Maar eerst vandaag.
Het is wel koud. Graadje of 10. Dat worden weer laagjes.
We zitten in Otavalo dat op 2500 meter hoogte ligt. Dit stadje is bekend om de inheemse bevolking. De panfluiten die jaren geleden in de Nederlandse winkelgebieden stonden komen hier vandaan. Deze werden gesubsidieerd om de wereld over te reizen om hun Andes-volksmuziek onder de aandacht te brengen.
Vandaag gaan we eerst naar het Cuicocha-kratermeer aan de voet van de Cotacachi-vulkaan.Hier kan je omheen wandelen maar dat kost minimaal 6 uur. Wij gaan met een truck naar boven om vandaar naar beneden te lopen. De krater is 3 bij 4 km groot. We hebben geluk dat we helder weer hebben en daardoor van een prachtig uitzicht kunnen genieten. Op de weg naar beneden zien we bij toeval van heel dicht bij een paar kolibrietjes die nectar uit de bloemen halen. Heb dit best goed vast kunnen leggen. De tocht naar beneden is mooi en naarmate de dag vordert wordt het steeds warmer. Na een kleine 2 uur zijn wij beneden. Als iedereen terug is rijden we naar het plaatsje Cotacachi dat bekend staat om zijn handgemaakte lederwaren. Maar eerst tijd voor de lunch. Hier kunnen we de Ecuadoraanse lekkernij bestellen. Cavia. Voor 18$ krijg je zo’n beestje op je bord. Dit moet ik proberen. Is dit nu lekker is kunnen we dit voortaan bij de dierenspeciaalzaak in Nederland ook halen :-)
Zodra het beestje gaar is komen ze de Cavia laten zien zodat we er foto’s van kunnen maken. Daarna gaat het terug de keuken in en hakken ze hem in 4 stukken en wordt in een mooi opgemaakt bordje geserveerd. Het velletje lijkt net een leren lap maar het vlees smaakt prima. Net kip maar dan even anders.
Na de lunch gaan we naar de Peguche-waterval. Mooie kleine wandeltocht naar de waterval. Aardig om te zien maar wij hebben mooiere watervallen gezien ( Iguazu waterval in Argentinië).
Aan het eind van de middag gaan we nog naar een lokale markt in Otavalo waar de dames op zoek gaan naar een kleurrijke inheemse poncho.
Aansluitend een lekkere pasta gegeten.
Al met al een mooie en vermoeiende dag.
Morgen een reisdag met enkele leuke stops. Verwachte temperatuur morgen tussen de 5 en 35 graden. Euhh??? Is onze reisleider wel goed? Ja dus. Gaan morgen naar 4100 meter hoog waar we naar thermale baden gaan om daarna af te dalen naar 600 meter waar we het Amazonegebied in gaan. Hier is het 30+. Komende dagen zal ik geen verslag posten. In het Amazonegebied is er geen WiFi en mobiel is er ook geen bereik. Heerlijk.
12 Oktober 2018 - 06:12
Marianne:
Wat zullen jullie afvallen van al dat lopen. Maar niet te veel cavia's eten.
Leuk gezelschap ??? Gr. Ma
12 Oktober 2018 - 12:32
Joke:
Wat een belevenis! Leuk verslag. Die cavia lijkt me niet echt mijn ding.
Veel plezier de komende dagen.
Groetjes ook van Theo (hij wil weten hoeveel cavia's je moet eten voor een bont!!!!jas
Joke -
15 Oktober 2018 - 08:17
Marcel:
Je moet alles een keer geproefd hebben, niet bij nadenken. Fijne dagen verder. Groetjes, marcel