Dinsdag 5 november - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van Jp Oosterom - WaarBenJij.nu Dinsdag 5 november - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van Jp Oosterom - WaarBenJij.nu

Dinsdag 5 november

Door: Jp

Blijf op de hoogte en volg Jp

06 November 2013 | Sri Lanka, Kandy

Het grappige aan deze reis is dat we regelmatig mensen tegenkomen die we in eerdere hotels hebben gezien. Lijkt wel alsof we allemaal achter elkaar aan reizen.
Vandaag staat er een dagje in de stad Kandy op het programma.
We beginnen bij de tempel van de tand. Hier wordt een tand bewaard van Boeddha. Je krijgt deze niet te zien maar hij moet hier toch ergens liggen. Hier wordt 3 keer per dag een ceremonie gehouden. Veel gelovigen en toeristen komen hier naar toe om dit te aanschouwen. Als de ceremonie begint kunnen de gelovigen iets schenken en de toeristen plaatjes schieten. In een langzame stoet kom je dicht bij het luik waarachter een de offers worden aangenomen en waar je je donatie kunt achterlaten. Zijn toch wel commerciële lui die monniken. Overal bakken met rupees en het eten dat geofferd wordt wordt ook nog dezelfde dag klaargemaakt en opgegeten. Voor het luik zelf mag je niet filmen of fotograferen. Van een afstandje wel. Dat wist onze gids dus hij met mijn camera op een afstandje om de plaatjes te schieten en wij als " goedgelovigen" in de rij. Grappig moment was dat de ceremonie begint met een aantal keer op een bel slaan dat alle toeristen in een keer de camera's in de lucht deden.
Na deze ceremonie een aantal tempels bezocht en het bijbehorende museum. Deze tempel wordt zeer streng bewaakt doordat er in 1998 een bomaanslag is geweest.
Na deze tempel tijd voor iets anders. We gaan naar een houtsnijwerk fabriek en daarna naar werkplaats waar ze kleden beschilderen. Op zich leuk om te zien. Alleen de uitleg duurt korter dan hun verkooppraatje. Maar wij zijn echte Nederlanders. Kijken kijken niet kopen.
Gelukkig gingen we hierna naar de botanische tuin. Een prachtig park gelegen midden in de stad. Lekker even met zijn tweetjes rondgelopen en een terrasje gepakt.
Lunchen in de stad om daarna uitleg te krijgen over hoe dat ze in Sri Lanka aan hun edelsten komen. Ja je voelt hem al aankomen. Inderdaad dus hier ook kijken kijken niet kopen. De uitleg was wel interessant.
Eind van de middag hebben we een traditionele dansvoorstelling. Tot die tijd door de stad gelopen. We werden door de gids gewaarschuwd dat we met niemand mee moesten gaan en voorzichtig dat ze ons niet meelokken naar achteraf steegjes. Dit konden drugskoeriers zijn. We hebben nergens last van gehad. Ook geen vervelende verkopers.
Om half zes begint de dansvoorstelling. Deze was echt leuk om te zien en was jammer genoeg zo voorbij. Als afsluiting gaan er ook nog een paar heren over vuur lopen. Om 7 uur staan we buiten. We hadden geen zin om in het hotel te eten dus vroegen aan Sisira waar we lekker konden eten. In het restaurant hadden ze als dag aanbieding "kings prawns" . Ik ken wel tijgergarnalen maar zo groot als deze garnalen waren. Ik denk als je ze recht trekt dat ze wel 40 cm lang waren. Voor 13 euro kreeg je 2 van die joekels op je bord. En lekker dat ze waren. Dit is voor herhaling vatbaar.
Morgen gaan we weer verder. We gaan dan naar Nuwara Eliya. Maar eerst nog langs het olifanten weeshuis Pinnewala.