Zondag 10 november
Door: Jp
10 November 2013 | Sri Lanka, Koggala
Onderweg nog een stop gemaakt om iets te drinken. Mooi terras aan het strand met uitzicht over de zee. In de restaurant hangen veel foto's van de ellende die de tsunami heeft veroorzaakt. Het meeste dat wij in Nederland over de tsunami hoorden was over Phuket in Thailand. Maar ook hier in Sri Lanka zijn 40.000 mensen omgekomen.
Koggola ligt aan de kust waar we 4 nachten zullen blijven en hopelijk walvissen kunnen gaan spotten. Het is begin van het seizoen dus best spannend of ze er al zijn. We zien een bord"modarawatta villa" 200 meter maar verder alleen een modderpad en bouwput en een oude bus. Toch maar ingereden totdat we een poort zagen. Toen deze open ging zagen we een mooi gelegen gebouw aan het meer. Ja dat leek tenminste op de foto's die we op internet gezien hadden. Hier houden we het wel 4 nachten vol. Kamer is niet echt groot maar we hebben geregeld dat we vanaf morgen een grotere kamer krijgen. In de tuin lopen verschillende dieren. De huiskonijnen maar ook 2 grote water varanen. Eentje was wel 2 meter lang. Zodra we in de buurt komen duiken ze het water in.
Vandaag doen we rustig aan. Lekker aan het zwembad niks doen. Veel is er in deze dorpjes trouwens toch niet te doen. Het is geen Spaanse boulevard. Morgen weer iets actiefs. Een boottocht over het meer, door de mangrove.