Zondag 3 november - Reisverslag uit Sigiriya, Sri Lanka van Jp Oosterom - WaarBenJij.nu Zondag 3 november - Reisverslag uit Sigiriya, Sri Lanka van Jp Oosterom - WaarBenJij.nu

Zondag 3 november

Door: Jp

Blijf op de hoogte en volg Jp

03 November 2013 | Sri Lanka, Sigiriya

Om 8 uur gaat onze sportieve dag beginnen. We gaan de leeuwenrots beklimmen. Dit is een rotsblok van 180 meter hoog waar ze vroeger een paleis op gebouwd hebben. Om deze te beklimmen moet je 1860 treden op. Deze lopen grotendeels langs een steile helling. Dat wordt leuk met Gonny die hoogtevrees heeft. Eerst loop je door de tuinen van Sigiriya met koninklijke baden. Daarna begin je met de klim. Onderweg kom je muurschilderingen tegen en enkele grotten waar boeddhistische monniken vroeger aan het mediteren waren. Ook kom je langs de spiegelmuur. De Spiegelmuur is een met kalk, eiwit en honing gepolijste gipsmuur. Op slechts enkele plekken is de muur niet beschadigd door tekst en kun je de spiegeling zien. De klim is zwaar en maar goed dat we vroeg eraan begonnen zijn. Hier wil je niet lopen als de zon er vol op staat. Halverwege kom je op een platform waar vroeger een leeuwenkop was. Een grote rots voor de trap naar de laatste klim was uitgehouwen tot een grote leeuwenkop. Je liep tussen de poten door, de bek van de leeuw in. Helaas zijn alleen de poten overgebleven. Het laatste stuk klimmen is zwaar en voor Gonny een leuke test. Maar ze doorstaat deze test glansrijk en eenmaal bovenaan hebben we een fantastisch uitzicht over de omgeving. Hier probeerde een inboorling nog wat te verdienen en aan te wijzen waar schaduw is en hier en daar te helpen. Maar wat stonk deze gast dus opzouten. Ga Chinezen pesten. Naar beneden gaat makkelijker.
Moe en nat van het zweet rusten we uit onder het genot van een verse fruitjuice.
Nu gaan we een rit maken op een olifanten rug. Ik ben benieuwd. Onze gids kocht een zak bananen om tijdens de rit aan de olifant te geven. Eenmaal bij de olifant liet deze even zien dat hij een mannetje is. Goedemorgen!!! Via een trap klommen we op de rug van de olifant die gelijk met zijn slurf naar ons toe kwam. Even hand/slurf schudden maar hij wilde natuurlijk een banaantje. De een naar de andere banaan gaven we hem maar zo'n beest zit natuurlijk niet snel vol. Ze eten normaal gesproken 200 kilo gras per dag en drinken 80 liter water. Dan doe je niet veel met een paar bananen. De tocht was leuk maar je wordt er vreselijk smerig van.
Nu is het tijd om te relaxen. We hebben een massage geboekt. Leuk voor deze mensen dat er 2 naar zweet en olifanten stinkende toeristen op de stoep staan. Ach wat maakt het uit. Er zijn hier wel meer mensen die stinken. We worden helemaal ingesmeerd met olie en genieten van de massage. Daarna gaan we in een soort lijkkist waar alleen ons hoofd uit steekt. Hierin liggen herbal bladeren die goed voor je zijn. Een kwartiertje liggen stomen. Lijken wel een hot-dog. Daarna nog een kwartiertje in een kruiden sauna en we zijn op en top relaxed.
En s'Middags is er natuurlijk weer het gebruikelijke tropische buitje. Dus tijd voor ons verslag.

• 03 November 2013 - 19:22

Marianne:

Hoi,

Leuk dat iedereen weer kan reageren.
    Zo'n klim is wel goed voor jullie conditie.
    JP je moet wel aardig tegen de mensen daar zijn.!!!
    Hier hebben wij ook regen en het wordt kouder!
    Gr.Ma

• 04 November 2013 - 15:21

Joke:

Leuk te lezen dat jullie het ook zo'n prachtig land vinden. Jullie maken een prachtige tocht.
    Zagen jullie in het begin geen olifanten, heb je nu toch een paar mooie plaatjes.
    Ben nu al benieuwd naar jullie fotoverslag!!!
    Als dit geen hint is!
    Nog veel plezier