Zondag 3 november
Door: Jp
03 November 2013 | Sri Lanka, Sigiriya
Moe en nat van het zweet rusten we uit onder het genot van een verse fruitjuice.
Nu gaan we een rit maken op een olifanten rug. Ik ben benieuwd. Onze gids kocht een zak bananen om tijdens de rit aan de olifant te geven. Eenmaal bij de olifant liet deze even zien dat hij een mannetje is. Goedemorgen!!! Via een trap klommen we op de rug van de olifant die gelijk met zijn slurf naar ons toe kwam. Even hand/slurf schudden maar hij wilde natuurlijk een banaantje. De een naar de andere banaan gaven we hem maar zo'n beest zit natuurlijk niet snel vol. Ze eten normaal gesproken 200 kilo gras per dag en drinken 80 liter water. Dan doe je niet veel met een paar bananen. De tocht was leuk maar je wordt er vreselijk smerig van.
Nu is het tijd om te relaxen. We hebben een massage geboekt. Leuk voor deze mensen dat er 2 naar zweet en olifanten stinkende toeristen op de stoep staan. Ach wat maakt het uit. Er zijn hier wel meer mensen die stinken. We worden helemaal ingesmeerd met olie en genieten van de massage. Daarna gaan we in een soort lijkkist waar alleen ons hoofd uit steekt. Hierin liggen herbal bladeren die goed voor je zijn. Een kwartiertje liggen stomen. Lijken wel een hot-dog. Daarna nog een kwartiertje in een kruiden sauna en we zijn op en top relaxed.
En s'Middags is er natuurlijk weer het gebruikelijke tropische buitje. Dus tijd voor ons verslag.
03 November 2013 - 19:22
Marianne:
Hoi,
Leuk dat iedereen weer kan reageren.
Zo'n klim is wel goed voor jullie conditie.
JP je moet wel aardig tegen de mensen daar zijn.!!!
Hier hebben wij ook regen en het wordt kouder!
Gr.Ma
04 November 2013 - 15:21
Joke:
Leuk te lezen dat jullie het ook zo'n prachtig land vinden. Jullie maken een prachtige tocht.
Zagen jullie in het begin geen olifanten, heb je nu toch een paar mooie plaatjes.
Ben nu al benieuwd naar jullie fotoverslag!!!
Als dit geen hint is!
Nog veel plezier