Het laatste gedeelte - Reisverslag uit Haagse Beemden, Nederland van Jp Oosterom - WaarBenJij.nu Het laatste gedeelte - Reisverslag uit Haagse Beemden, Nederland van Jp Oosterom - WaarBenJij.nu

Het laatste gedeelte

Door: Jp

Blijf op de hoogte en volg Jp

04 November 2017 | Nederland, Haagse Beemden

Het laatste gedeelte

Maandag 30 oktober
Om 5 uur staat de “wake up” call aan de deur. Nok nok roept hij braaf. Daarna nog een keer maar iets harder. Ik schrik wakker. Is voor het eerst dat we wakker gemaakt moeten worden. We hebben vandaag voor we vertrekken nog een wandelsafari. Bij het ontbijt krijgen we te horen dat er een luipaard vannacht door het terrein is gelopen. Niks van gemerkt.
De wandelsafari is een echte “shit” tocht geworden. Krijgen van alles te horen over de uitwerpselen van de dieren. Hoe je ze kan herkennen . Dieren die de botten van hun prooi opeten hebben ontlasting dat wit wordt als het op droogt. Komt door de kalk die in de botten zitten. Bij olifanten komt 60% van wat ze eten ook er zo weer uit. Zien drollen waar tanden in zitten. Zal geen lekker iets geweest zijn als dat eruit komt. We zien geen spannende dingen en zijn tegen 8 uur terug. Een kop koffie en we gaan op weg. Na een kort ritje en een boottocht komen we op een verzamelplek waar we de andere helft van de groep tegenkomen. Ervaringen worden uitgewisseld en na een half uurtje nemen we weer afscheid van elkaar. Zij gaan nu naar Musekese en wij terug naar de luxe. Tegen de lunch komen we aan. Het weer wordt ondertussen beter. Hebben het best fris gehad. Tja 20 graden voor een Afrikaans land is winters. Bij de lodge staat er weer een olifant op ons te wachten. Is volgens mij de tuinman. Hij is de bomen flink aan het snoeien.
Na de lunch lekker rustig aan gedaan. Om 16 uur hebben we de volgende game drive. Hier spotten we alleen een leeuw. Als het donker wordt zien we ook nog een witstaart mongoose. Maar het was weer een leuke middag/ avond.
Hier hebben we WiFi. Tenminste zolang deze het doet. Heb weer iets kunnen posten en enkele foto’s op Facebook kunnen zetten. Maar de krant downloaden ging niet meer. We zijn totaal niet op de hoogte van wat er in de rest van de wereld gebeurd. Zien we volgende week wel weer. Morgen weer een mooie game drive maken.

Dinsdag 31 oktober
Vandaag de laatste game drive dag. Wederom een ochtend en middag game drive. Naast de “ normale” dieren hebben we ook de Roan antilope gezien. Is blijkbaar zeer zeldzaam om die te spotten. Helaas wel op een behoorlijk afstand dus geen beste foto’s. Op de avond safari kwamen we een aantal olifanten tegen. Onze gids zei : they don’t like shining in the eyes. Vraagt Belgische Mark “ waarom niet” . I show you zegt onze gids en schijnt ze in hun ogen. Meteen beginnen ze met hun oren te klapperen en komen al luid toeterend op ons afgerend. Klaas en Magda die achterin zaten schrokken zich een hoedje en riepen go , go, go. Onze gids kende blijkbaar deze groep en reed langzaam door. De olifanten kwamen steeds dichterbij. Klaas en Magda werden bijna gek. Op het laatste moment versnelde onze gids. En lachen dat hij deed. Was een mooie afsluiting van de game drive.
Als we s’avonds naar bed gaan horen we de leeuwen brullen. Zijn wel dichtbij. We horen ze meerdere keren brullen en staan dan ook regelmatig op de veranda te kijken. Zien ook dat de nachtwakers volop aan het schijnen zijn. We zien ze niet en na verloop van tijd horen we ze ook niet meer. Tijd om te gaan slapen. Morgen nog een bootsafari en dan gaat langzaam aan de terugreis beginnen.

Woensdag 1 november
Het is prachtig weer. Komt goed uit voor de bootsafari. Varen langs de hippo’s die ons met hun schattige oogjes volgen. Als we vlak bij zijn duiken ze onder. Ook zien we enkele grote krokodillen. Als we weer bijna terug zijn zien we op een flinke afstand een grote groep olifanten die gaan drinken. We besluiten om de bootsafari nog iets te verlengen. Als we hun kant op varen zien we ook nog een kleinere groep die verdacht veel leek op de boze groep die ons gisteravond achtervolgde. Ze zijn wel onrustig maar waarschijnlijk omdat er enkele kleintjes bij lopen. Plots zien we de grote groep uit het water stormen. Waarschijnlijk zijn ze geschrokken van een Hippo of een krokodil. Wel een mooi gezicht hoe 50 van die logge beesten door het water rennen. Op gepaste afstand zien we de groep iets later weer terug komen en de waaghalzen onder deze groep gaan weer het water in en spelen er lustig op los. Mooie afsluiting van de safari.
Na het ontbijt de koffers pakken om langzaam aan aan de terugreis te gaan beginnen. De andere helft van de groep is ondertussen ook bij de lodge aangekomen . Ook zij hebben genoten van Musekese bush lodge. We gaan eerst nog terug naar Pioneer camp bij Lusaka om midden in de nacht aan de terugreis te gaan beginnen. Zal wel een pittig tochtje worden. Eerst 2,5 uur vliegen naar Nairobi om daar over te stappen. Lig je net een beetje te slapen moet je het vliegtuig weer uit. Maar dat hebben we er graag voor over gehad.
Is een fantastische reis geweest, leuke groep en we hebben veel gezien en beleefd. Zeker de “bush lodges” zijn een bijzondere ervaring.

• 04 November 2017 - 19:29

Marianne:

Bedankt voor jullie mooie verslagjes.
    Fijn dat jullie weer veilig zijn thuisgekomen.
    Liefs, Ma

• 04 November 2017 - 23:57

Joke:

Mooie laatste dagen van beslist een enerverende reis..
    Ben benieuwd naar de foto's
    Welkom thuis,
    Groetjes / Joke

• 06 November 2017 - 09:48

Marcel:

Toen kwam er een olifant met een lange snuit en die blies het sprookje uit ..... Jullie reis zit er weer op. Was leuk om jullie belevenissen te volgen. Groetjes, Marcel

• 08 November 2017 - 09:59

Herman En Carmen:

Denk dat het weer een zeer fantastische reis is geweest. Goed verslag geleverd. Nu weer met mooie gedachten en ervaring weer aan het werk!!!!!!!
    Groeten Carmen en Herman