Vertrek naar Costa Rica
Door: JP
10 November 2008 | Nederland, Breda
s´Middags zijn we vertrokken naar het Courtyard Marriott hotel in Hoofddorp. Lekker ontspannen aan de vakantie beginnen. Voor het slapen gaan eerst nog een hapje eten in Haarlem.
Woensdag 5-11
Om 8.30 uur lekker ontbijten om daarna naar Schiphol te gaan. Om 10 uur stonden we bij de balie van Fox waar we onze instapkaarten kregen. Zonder vertraging naar Miami. Goede vlucht gehad zonder enige noemenswaardige turbulentie.
Overstappen op Miami is al een belevenis op zich. Je merkt dat de beveiliging enorm is. Na een aantal formulieren te hebben ingevuld en lief naar de douane beamte te hebben gelachen mochten we de VS binnen voor de overstap naar San Jose.
Ook op de vlucht hadden we geen vertraging. Wel enige tubulentie boven de oceaan. Gelukkig zaten we niet in het seizoen van de stormen.
Vermoeid kwamen we aan in San Jose waar Lilly onze reisleidster ons stond op te wachten.
Met de bus naar ons hotel. Europahotel. Midden in de hoerenbuurt van San Jose. Er werd ons aangeraden om niet meer de straat op te gaan ivm de veiligheid. Daar waren we toch te moe voor dus meteen gaan slapen. De kamers waren armzalig maar als je moe bent....
Vroeg wakker door de vele vrachtwagens die langs reden. Vreselijke herrie.
S´morgens ontbijten en de eerste trip stond op het programma.
Met de bus naar de vulkaan Irazu waar een krater meer was. Een gif groen meer. Bij de koffie kwam er opeens een wasbeer te voorschijn. Altijd leuk totdat hij op de tafel sprong en Gonny´s chocolade taart weggapte. Toch een leuk tafereel.
s´Middags een wandeltocht door San Jose en daarna op dansles. Daarna eten met de groep in een hoerenhuis.
sÁvonds met Ewoud en Lien in de karaokebar nog een biertje gedronken.