donderdag 23 oktober
23 Oktober 2014 | Zuid-Afrika, Mfolozi
We verlaten Hazyview en gaan richting Swaziland. Bij een winkelcentrum kleding voor ma gekocht. Hebben de hoop opgegeven dat de koffer nog komt.
Tegen 12 uur zijn we bij de grens. Daar wordt het leuk. Gaan Zuid Afrika uit en moeten de bus uit. Daar gaan we stempels halen dat we uit Zuid Afrika gaan en iets verderop moeten we stempels halen voor Swaziland . Daarna te voet de grens over. Een hoop poespas maar er wordt eigenlijk niets gecontroleerd. Op het stukje niemandsland kregen we een dansschool te zien van een Zulu stam. Best grappig maar echt toeristisch. Diegene die het woord deed was de zoon van het stamhoofd. Stamhoofd had 4 vrouwen en 10 kinderen. En deze was een echte relnicht. Natuurlijk werden er op het einde meerdere toeristen gehaald die mee moesten dansen. Een groot feest werd het.
In Swaziland verder een glas fabriek bezocht. Hadden leuke dingen die daar ter plaatse gemaakt werden. Verder weinig spectaculairs gedaan. Zoals gebruikelijk eten , drinken en een beetje ouwehoeren.