Hue
Door: JP
Blijf op de hoogte en volg Jp
17 November 2010 | Vietnam, Huệ Ngoại
Vandaag als eerste naar de Citadel van Hue met de verboden stad geweest met de keizerlijke paleizen. De Amerikanen hebben tijdens de oorlog deze verboden stad flink onder handen genomen toen daar veel Vietcong zich gingen schuilhouden. Er is heel veel platgeschoten en je ziet in de muren nog veel kogelgaten zitten. Ze zijn wel bezig om dit op te knappen. Bij binnenkomst zie je 4 grote kanonnen staan. Deze symboliseren de 4 seizoenen. Daar tegen over staan 5 grote kanonnen. Deze staan voor de elementen: aarde, metaal,hout, water en vuur. Daarna rondgelopen door deze verboden stad. De planning was om een boortocht te maken over de parfum rivier. Deze rivier heet zo omdat het water uit de bergen komt waar vroeger veel bomen stonden die een speciale geur gaven aan het water. Deze bomen zijn ondertussen allang gekapt en opgestookt en de rivier is een grote bruine watermassa geworden. Dit komt ook door de vele regen die de laatste dagen is gevallen. En door deze regenval konde we niet met de boot. Het water stond te hoog waardoor we niet onder de bruggen door konden. Dan maar met de bus naar het Mausuleum. Dit is de begraafplaats van de voorlaatste Keizer. In Hue liggen meerdere keizers in een tombe begraven. Deze tombe was erg mooi. Heel veel mozaiek en voor de ingang staan beelden van wachters die deze keizer moeten beschermen. Eindelijk begint het weer een beetje op te klaren. We zijn al blij als het droog is. Ondanks de regen zit de sfeer er nog goed in.