Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Breadcrumbs

• Home
  • >
  • gonnyenjp
  • >
  • 22daagse rondreis Oeganda
    • Ultieme safari reis Zambia
    • Rondreis Patagonië ( Argentinië, Chili & Iguazu )
    • Madagaskar august/september 2015

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Jp via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 13-11-2012 07-11-2012 t/m ... (0)
  • 07-11-2012 01-11-2012 t/m ... (2)
  • 01-11-2012 Donderdag ... (2)
  • 01-11-2012 woensdag ... (2)
  • 31-10-2012 Dinsdag 30-10-2012 (3)

Statistieken

Dit dagboek is 33199 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 165   Aantal reacties 3   Kampala, Oeganda
a A

Dinsdag 30-10-2012

Dinsdag 30-10-2012
Om 8 uur worden we opgehaald om naar Queen Elizabeth te gaan. Wij zijn de enige 2 die de upgrade hebben genomen voor de komende 2 nachten. Dus hebben 2 avonden voor ons zelf. Ook wel weer eens fijn. Bij aankomst van de chauffeurs bleek 1 van de 2 busjes over verhit te zijn. Even af laten koelen , water bij vullen en rijden maar. Als dat maar goed gaat. En natuurlijk gaat dat niet goed. Na een half uurtje rijden begint er iets te piepen. Auto aan de kant en wat blijkt , waterpomp stuk. Gelukkig stopt er een grote terrein wagen met 3 Belgen die wij in de vorige lodge waren tegengekomen. Zij hebben hetzelfde programma als dat Gonny en ik hebben dus wordt er geregeld dat wij met de Belgen mee kunnen rijden en de andere 8 in het andere busje. Voor ons was dat een prima alternatief, zeg maar gerust een upgrade want deze terrein wagen was dermate luxe dat zelfs de hobbelige weg niet vervelend was. Om 2 uur hadden wij een boottocht en konden nog lunchen in onze lodge die naast de verzamelplaats van de boten lag. Een superdeluxe lodge op een heuvel aan het water met een prachtig uitzicht. Toen de Belgen dat zagen wilden zij hier ook lunchen ipv hun meegekregen lunchbox. Gezellig met z'n allen geluncht om om 2 uur aan de boottocht te beginnen. Meteen zagen we een olifant aan de kant van het water die stond te drinken. Ook lagen hier al een aantal buffels in het water. De nijlpaarden waren ook in overvloed aanwezig. De tocht was werkelijk fantastisch. Zoveel dieren. Een krokodil die met open bek lag te zonnen. Spelende nijlpaard jongen. Heel veel soorten vogels. Nog meer olifanten en buffels. Teveel om op te noemen. Toen we terug gingen stond precies tegen over onze lodge een groep van wel 40 olifanten langs de kant van het water. Sommige stonden te drinken en een aantal lag lekker in het water. Echt geweldig om dit van zo dicht bij te kunnen zien. Een baby olifantje was omgevallen en dan is het mooi om te zien hoe ze met een aantal olifanten proberen dit jong weer overeind te krijgen. Jammer genoeg komt aan alles een eind. We nemen afscheid van de Belgen en gaan naar onze lodge. Wat een luxe. Dat wordt genieten. Eerst maar even naar het zwembad dat vanuit het water uitzicht heeft over de drinkplaats waar al die olifanten stonden. Dus nog even nagenieten. S'avonds lekker genoten van het diner en een aantal " nile special" biertjes. Heerlijke Oegandese halve liters. Wat zijn wij blij dat we ge-upgrade hebben. Op tijd naar ons mandje want we hebben morgen een ochtend game drive.

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (3)

31 oktober 2012 23:43 | Door: marianne

Zijn die "hert-achtigen"" geen antilopen?
Het zal thuis wel weer wennen zijn na al die luxe.
Groetjes, het wordt hier nat en koud!!

31 oktober 2012 23:43 | Door: marianne

Zijn die "hert-achtigen"" geen antilopen?
Het zal thuis wel weer wennen zijn na al die luxe.
Groetjes, het wordt hier nat en koud!!

2 november 2012 14:56 | Door: kitty

ja die fotos heb ik opfb gezien?? en gonny je kan erg mooi vertellen leef helemaal mee